Strona główna Produkty Aktywny terminator sieci PROFIBUS DP
SIEMENS Approved Partner

Certified by PROFIBUS PROFINET Competence and Training Center

Aktualności

Nasi specjaliści: mgr inż. Andrzej Kasprzycki

Wybitny ekspert i doskonały trener, posiadający ponad 15-letnie doświadczenie w dziedzinie automatyki przemysłowej, utrzymania ruchu w dużych instalacjach, jak również projektowania i rozbudowy systemów automatyki.

Data publikacji 14.05.2012
więcej

Opinie o szkoleniach

Brałem udział w szkoleniach organizowanych przez inną firmę i tutaj bardzo podobało mi się, że realizowane ćwiczenia miały przygotowaną treść i wizualizację. W związku z tym można było lepiej "poczuć" problem. To naprawdę zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Na innych szkoleniach pracowałem jedynie na migających lampkach wejścia/wyjścia.

Ze szkoleń skorzystali

Aktywny terminator sieci PROFIBUS DP

T1 PROFIBUS DP zapewnia aktywną i niezawodną terminację segmentów sieci PROFIBUS DP bazujących na RS-485. Dzięki temu komponentowi użytkownik może pozbawić zasilania, usunąć lub zastąpić stacje DP Slave bez zakłócania komunikacji w segmencie sieci. W szczególności dotyczy to urządzeń zainstalowanych na końcach segmentu.

W T1 zaimplementowanych zostało kilka unikalnych cech czyniących go bardzo przydatnym elementem infrastruktury. Terminator T1 umożliwia zasilanie z dwu źródeł, dostępność zasilania sygnalizowana jest przy pomocy diody LED. Dodatkowo wyposażony został w gniazdo DB9 dzięki czemu możliwe jest dołączenie narzędzia serwisowego lub diagnostycznego do sieci. Gniazdo DB9 może zostać wykorzystane także do dołączenia kabla sieciowego jako opcja do zacisków śrubowych.

Terminator T1 instalowany jest na szynie 35mm.

Terminator-T1

W celu uzyskania dodatkowych informacji przeczytaj: